Skal man vælge den billige A-kasse?
Her på hjemmesiden kan du løbende se hvilken en a-kasse, der er den billigste. På listen bliver de seneste kontingentsatser løbende opdateret, for priserne ændrer sig nemlig hele tiden. Der er over 1.000 kr. at spare om året på den dyreste og billigste a-kasse, så det kan godt betale sig at undersøge markedet.
Der er en række a-kasser, som generelt holder kontingentsatsen nede, og derfor kan betegnes som billige – også på de tidspunkter, hvor der ikke bliver lavet kampagnetilbud. Blandt de billigste a-kasser er Frie Funktionærer, Ledernes a-kasse og ASE. Når du skal sammenligne priserne på a-kassernes kontingent, så husk, at du kan trække medlemsgebyret fra i skat. Nogle gange kan du også spare penge ved at melde dig ind i fagforbund og a-kasse samtidig, der er nemlig mange a-kasser der giver rabat, hvis du er medlem af begge foreninger.
Skal jeg vælge den billige a-kasse?
Kan det mon svare sig at melde sig ind i den billige a-kasse? Det er et godt spørgsmål, og det kommer selvfølgelig an på din arbejdssituation, der er individuel fra person til person. Men én ting er sikkert: der gælder de samme regler for dagpenge, uanset hvilken a-kasse du er medlem af, og du er berettiget til den samme dagpengesats alle steder.
Det som kan tale imod en billig a-kasse er, at du måske kan få en bedre service, hvis du vælger en a-kasse, der har dit fagområde som specialkompetence. Men ifølge en undersøgelse lavet af Arbejdsdirektoratet, så giver de billige a-kasser lige så god service, som de noget dyrere fagafgrænsede a-kasser, og en billig a-kasse som Frie Funktionærer ligger helt i top, hvad angår medlemstilfredsheden.
I nogle fagforeninger er der gode medlemstilbud som rabat på forsikringer, medlemskab af indkøbsforeninger og billige ferieboliger. Det er også en af de faktorer, man kan have med i overvejelserne, når man skal vælge a-kasse. Du kan se medlemsfordelene i beskrivelserne af hver enkelt a-kasse.