Revalideringsydelse
Revalideringsydelse er en kontant ydelse, som er indført for at fastholde personer med begrænset arbejdsevne på arbejdsmarkedet. Hvad det konkret vil sige at have en begrænset arbejdsevne er et temmelig åbent spørgsmål, som afgøres af den kommune, du bor i. Der har været talrige eksempler på, at der er store forskelle fra kommune til kommune, og derfor er det en god ide at sætte sig ind i tidligere afgørelser i den kommune, man bor i, hvis man overvejer at søge om revalideringsydelse.
Revalideringsydelsen udgør det samme som højeste dagpengesats, og du kan modtage revalideringsydelse i op til fem år, uden hensyn til hvor meget din ægtefælle har i indkomst. Der kan dog være forhold som betyder, at revalideringsydelsen bliver udbetalt i en længere eller kortere periode end de normale fem år. Det er dig ikke muligt at få revalideringsydelse, hvis du har mulighed for at få dækket dine leveomkostninger i henhold til en anden lovgivning – eksempelvis ved at modtage SU som studerende eller lignende. Personer under 25 år har ikke ret til samme revalideringsydelse som andre. Er du under 25 år vil du kun modtage halvdelen af den normale ydelse.
Henvendelse til hjemkommune
Hvis du vil høre mere om reglerne for revalideringsydelse, kan du henvende dig til Arbejdsdirektoratet. Det er dog ikke muligt at få rådgivning om konkrete sager i Arbejdsdirektoratet – al henvendelse om spørgsmål i forbindelse med konkrete sager skal ske til din egen kommune.
Hvis du vil ansøge om revalideringsydelse, skal du henvende dig til din hjemkommune, som har pligt til at oplyse dig om reglerne. Det er også kommunen, der afgør, om du er berettiget til at modtage ydelsen. Hvis du får afslag, er der dog mulighed for at klag over kommunen. En sådan klage skal sendes til Beskæftigelsesankenævnet, der hører under statsforvaltningen i din region.